Mijn andere site’s

De internet site’s hieronder vermeld, hebben voor het merendeel betrekking op het karate. Behalve mijn Kudasai site die een grote verscheidenheid aan andere onderwerpen bevat. Zo vind je hier een groot aantal foto’s en filmpjes van mijn vakanties tot aan het overvaren met de pont in Amsterdam. Verder vind je hier ook een aantal Youtube kanalen die ik in de loop der jaren gecreëerd heb. Deze kanalen hebben voornamelijk betrekking op het eerder genoemde karate en je kunt hier dus geweldig veel verschillende filmpjes van diverse grootmeesters terug vinden.

P.s. Naar mijn idee is het zonde om al dat foto en video materiaal op mijn computer alleen voor mijzelf te houden, en daarom geef ik jou hier de mogelijkheid om hier ook van te genieten.
Mocht jij foto of video materiaal bezitten dat ook op een van deze pagina’s zou passen, stuur dit dan naar mij toe en ik zal het zeker plaatsen.

​Mijn Internet pagina’s

01. Mijn Kudasai site: Hier vind je veel foto en video materiaal met een grote diversiteit aan onderwerpen, tevens heb ik hier een deel van mijn karate archief geopend zodat meer mensen hiervan kunnen genieten.
02. Robs Wado Karate: Deze site geeft jou informatie over het Wado karate en de lessen die ik geef.
03. Het Wado Collectief: Dit collectief is een initiatief van verschillende leraren om het originele gedachtengoed van Hironori Otsuka uit te dragen.
04. De Wado Karate Nieuwsbrief: Deze nieuwbrief publiceer ik onregelmatig en alleen wanneer er interessante informatie aanwezig is.
05. Het Wado karate blog: Op deze blog kan iedereen reageren of een dialoog opstarten.
06. Mijn Wado karate documenten: Op deze site vind je een groot aantal documenten die alle betrekking hebben op het Wado karate.
07. De Wado Kata site: Op deze site vind je de kata’s van het Wado karate in verschillende uitvoeringen, waarbij ik altijd begin met een filmpje van Hironori Otsuka
08. De kata’s van het Wado Karate: Aansluitend op de Wado Kata site hierboven heb ik de negen kata’s van het Wado karate beschreven waarbij ik de ins en outs van de verschillende kata’s probeer te verduidelijken, ik hoop dan ook dat het voor jou meer duidelijk wordt wat je feitelijk aan het oefenen bent.
09. De Wado karate technieken: (In Ontwikkeling) Op deze site geeft ik uitleg hoe de Wado karate technieken uitgevoerd dienen te worden.
10. De Wado karate Kihon Kumite’s: Op deze site vind je een mooi overzicht van diverse Japanse leraren die allen op hun eigen wijze de genoemde Kihon kumite’s uitvoeren. Het eerste filmpje dat je kunt bekijken is telkens van Hironori Otsuka de founder van het Wado Karate.
11. De Tanto-dori kumite’s van het Wado karate: Hier vind je een verscheidenheid in uitvoer van de diverse mes aanvallen die net als bovenstaande Kihon kumite’s door verschillende Japanse leraren worden uitgevoerd.

Mijn YouTube kanalen

01. Karate Masters: Dit is een van mijn oudere YouTube kanalen waar ik een grote hoeveelheid aan verschillende Wado karate filmpjes heb geplaatst.
02. Hakema: Ook dit is een ouder YouTube kanaal en ook hier heb ik zeker een aantal interessante voor iedereen geplaatst die in het Wado karate geïnteresseerd is.
03. Budo demonstratie kanaal: Hier een aantal filmpjes van de Japanse Budo demonstraite die ter ere van onze 400 jarige relatie Nederland en Japan werd gehouden in 2009 te Amsterdam.
04. Hiromasa Sitamatsu sensei: Deze filmpje heb ik geplaatst omdat ik vind dat ik deze jullie zeker niet mag onthouden. Saitamatsu sensei is een van de Japanse leraren die het Wado karate op een duidelijke en traditionele manier uitdraagt.
05. Stage’s van Tony Heap: Tony Heap 8e dan heeft een aantal stage’s in Nederland en België gegeven die bijzonder interessant waren. Hier kan je daarvan een redelijk overzicht bekijken.
06. Kumite Gata: Hier een aantal filmpjes van Tony Heap waarin hij op zijn eigen wijze de voor de meeste Wado karate ka’s minder bekende Kumite Gata’s behandeld. In mijn opinie geeft Tony Heap de beste performance van deze kumite’s.
07. Stage Rob Zwartjes: Rob Zwartjes gaf in 2007 een stage in Amstelveen, deze filmpjes geven een leuk overzicht van de manier waarop hij lesgeeft.
08. Onze Jaarlijkse strandtraining: Hier vind je een overzicht van ongeveer 15 jaar waarin we bijna iedere jaar (slecht weer uitgezonderd) een strandtraining hebben georganiseerd.